Ini Dia Soal Latihan UAS Kelas 7 SMP Bahasa Inggris Beserta Kunci Jawaban Terbaru

Bahasa Inggris merupakan salah satu bahasa yang telah diajarkan di sekolah kepada peserta didiknya sejak taman kanak kanak hingga jenjang perkuliahan. Bahasa ini merupakan bahasa kedua setelah bahasa Indonesia yang wajib untuk kamu pelajari. Bahasa ini sangatlah bermanfaat bagi kita semua di masa yang akan datang. Jadi, tidak ada salahnya untuk kamu lebih giat belajar dan berlatih bahasa inggris. Sebagai contoh kamu dapat mengerjakan latihan soal kelas 7 SMP Bahasa Inggris berikut ini. 

Latihan Soal Bahasa Inggris Kelas 7 SMP


1. Mary   : Hi, Jane. How are you?

    Jane     : ...., how are you?

    Mary   : I'm ok.

    A. Nice to meet you

    B. Fine, thanks

    C. Good morning

    D. It's glad to see you

Jawaban : B


2. X : Excuse me. Do you know Mr.Smith's house is?

    Y : ....

    A. Oh, I see. Thank you

    B. Which one?

    C. Of course. It is in front of fruit stall

    D. You are welcome

Jawaban : C


3. Rio  : Can I borrow your pencil?

    Soni : Of course, here it is.

    Rio  : Thank you very much

    Soni : ....

    A. Oh no

    B. I am sorry to hear that

    C. That's ok

    D. See you

Jawaban : C


4. Dion          : ..... about my mistake, Mam.

    Mrs. Rina  : Never mind. But, next time you should not do again.

   A. I am sorry

   B. Please don't worry

   C. It's lovely

   D. That's alright

Jawaban : A


5. My mother and I .... going to supermarket.

      .... wants to buy some food and other things.

      A. am - We

      B. are - She

      C. is - We

      D. is – I

Jawaban : B


6. Mr. Parmin is my neighbor.

     ..... is a postman. His job is deliver letters to our house.

     A. She

     B. He

     C. I

     D. They

Jawaban : B


7. A : What do we have in the refrigerator?

      B : We have ..... melon, ..... orange and .... carrots.

      A. a - an - some

      B. an - a - some

      C. some - an - a

      D. some - a – an

Jawaban : A


8. Roy    : We've finished our homework. Shall we play scrabble?

      Sonya :Ok! ..... to play scrabble.

      A. I like

      B. I liked

      C. I dislike

      D. I could not like

Jawaban : A


9. David    : Do you like playing football?

      Michael : .......

      David    : Why?

     Michael  : Because it is fun.

     A. Yes, I like it

     B. Yes, I do

     C. No, I hate it

     D. No, I like

Jawaban : B


10. I have ...., ....., and ..... in the bedroom.

      A. soap, shampoo, pillows

      B. toothpaste, soap, shampoo

      C. a mattress, a blanket, two pillows

      D. a blanket, two pillows, toothpaste

Jawaban : C


11. X : This is my grandmother

      Y : How old is your grandmother?

      A. They are sixty years old

      B. We are sixty years old

      C. She is sixty years old

      D. He is sixty years old

Jawaban : C


12. The room is so hot. Please, ..... !

    A. Close the door

    B. Open the window

    C. Clean the blackboard

    D. Put the book on the table

Jawaban : B


13. Teacher : I will write something. .... Please!

     Sinta    : Yes, sir.

     A. Close the door

     B. Open the window

     C. Put the book on the table

     D. Clean the blackboard

Jawaban : D


14. Kwan  : Hi, Dian. Are you coming to the football game?

    Dian    : Hi, Kwan. Yes, I'm coming to the game.

    Kwan  : Ok, then. See you there.

    Dian    : ....

    A. Hi

    B. Hello

    C. Very well

    D. See you

Jawaban : D


Text for no. 15-16

Ali    : Hi, Eka.

Eka   : Hi, Ali. How are you?

Ali    : I am fine. Thanks. Who is she?

Eka   : She is Dewi, my classmate.

Dewi : Hi, Ali. I am Dewi. How do you do?

Ali    : Hi, Dewi. How do you do?

Eka   : By the way, this is Anto. He is Dewi's brother.

Anto  : Hello, Ali. Nice to meet you.

Ali     : NIce to meet you too, Anto


15. Dewi is ....

    A. Eka's sister

    B. Ekas's classmate

    C. Ali's sister

    D. Anto's friend

Jawaban : B


16. Are Ali and Eka classmate?

    A. Yes, they are

    B. Yes, we are

    C. Yes, they are not

    D. No, we are not

Jawaban : C


17. What does the notice mean?

    A. We should get in the room.

    B. The room is only for the staff.

    C. We can meet a director in this room.

    D. The staff cannot get in

Jawaban : B


18. Ms. Rossy: Good afternoon, students.

Student: Good afternoon, madam.

Ms. Rossy: Well, I can’t teach you this afternoon. I have a meeting with

client.

Student: It is okay. We will learn from ourselves, madam.

   The underlined speech is an expression of …

   a. Greetings

   b. Leave it

   c. introduction

   d. Banned

Jawaban: A


19. Below is an expression of how you can imagine other people, except …

   a. Hello, I’m Any

   b. This is your first meeting with you. I am Shelly

   c. May I introduce myself?

   d. I want to introduce you to my friend Franda

Jawaban: D


20. This is the type of container where liquid is stored. He often has a small gap to pour our drinks. What is that …

   a. Juicer

   b. water heater

   c. refrigerator

   d. grater

Jawaban: C


Sebenarnya mempelajari bahasa inggris bukanlah hal yang menyulitkan, kamu hanya perlu latihan soal lebih rajin saja. Setidaknya kamu menyediakan waktu selama satu jam dalam sehari untuk mengerjakan latihan latihan soal. Dengan begitu kamu akan terbiasa dengan soal bahasa inggris yang ada dan tidak akan merasa terjebak dalam materi bahasa inggris. Kamu juga bisa memperbanyak kosa kata, sehingga kamu dapat lebih fasih dalam berbicara maupun menulis bahasa inggris.